VERKOOPVOORWAARDEN VOOR VERKOOP EN LEVERING VAN LUMACH B.V. (2023)

Gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel Brabant, Nederland, Handelsregister nr. 74637320.

Download - Algemene Voorwaarden: PDF

 

 

Artikel 1: Definities

1.1  Dit zijn de Verkoopvoorwaarden ("T&C") van Lumach B.V. ("Verkoper") (kvk-nummer: 74637320). Verkoper en zijn dochtermaatschappijen (“groepsvennootschappen”) worden ook wel ‘wij’ en ‘ons’ genoemd.

1.2  De wederpartij is een of meer rechts- en / of natuurlijke personen (“Koper”).

1.3  Verkoper en Koper worden hierna tezamen aangemerkt als “Partijen”.

 

Artikel 2: Toepasselijkheid

2.1  De Verkoopvoorwaarden zijn van toepassing op commerciële overeenkomsten waarbij wij als verkoper producten of diensten verkopen c.q. leveren aan Koper (“Overeenkomst”), evenals op aanbiedingen, bestellingen en andere daarmee verband houdende rechtshandelingen tussen ons en Koper, met uitsluiting van andere voorwaarden.

2.2  Indien blijkt dat een of meer bepalingen van deze Verkoopvoorwaarden nietig (“nietig”) of vernietigd (“vernietigbaar”) zijn, blijft het overige volledig intact. Verkoper en Koper zijn in dat geval te goeder trouw verplicht om onverwijld een vervangende overeenkomst te sluiten die de oorspronkelijke bedoeling en inhoud van de bepalingen die nietig, nietig of vernietigd waren, zoveel mogelijk rechtmatig benadert, voor zover rechtsgeldig en rechtsgeldig met terugwerkende kracht tot de datum waarop de Overeenkomst is gesloten.

 

Artikel 3: Aanbieding

3.1  Al onze aanbiedingen, offertes, prijzen en condities zijn vrijblijvend, en vervallen van rechtswege na verloop van 30 dagen na dagtekening.

3.2  Elke wijziging, aanpassing of kwalificatie van de oorspronkelijke aanbieding vertegenwoordigt een nieuwe aanbieding die de oude vervangt.

3.3  Een aanbieding of offerte vervalt als (een deel van) de materialen of onderdelen, waarop de aanbieding of offerte (mede) betrekking heet, na het uitbrengen van de aanbieding of offerte niet meer beschikbaar is.

3.4  Kennelijke vergissingen, leemtes, omissies of fouten in de offerte of aanbieding of andere mededelingen van Verkoper, binden Verkoper niet.

 

Artikel 4: Aanvaarding

4.1  Aanvragen kunnen door de Koper worden gedaan per e-mail, Whatsapp of telefoon.

4.2  Een Overeenkomst komt uitsluitend tot stand indien en wanneer wij de aanvaarding van een aanvraag schriftelijk aan Koper hebben bevestigd.

4.3  Indien de Koper een aanbieding doet, komt slechts een Overeenkomst tot stand indien en wanneer wij de aanbieding schriftelijk of langs elektronische weg hebben aanvaard.

4.4  Afwijkingen van en aanvullingen op de Overeenkomst inclusief deze Verkoopvoorwaarden zijn slechts bindend indien deze schriftelijk of langs elektronische weg zijn overeengekomen. Op verzoek van Verkoper betaalt Koper eventuele extra kosten, lasten en/of vergoedingen.

 

Artikel 5: Prijzen

5.1  Onze prijzen zijn nettoprijzen exclusief: (a) BTW; (b) leveringskosten; (c) servicekosten; (d) andere overheidslasten; (e) kosten van derden die van toepassing zijn op de Overeenkomst (bijv. banktransactiekosten).

5.2  Onze prijzen zijn in EUR. Wisselkoersverschillen en daarmee samenhangende gevolgen zijn uitsluitend voor risico van Koper.

 

Artikel 6: Boetebeding

6.1 Indien Koper tekortschiet in de nakoming van zijn verplichtingen uit hoofde van de Overeenkomst, dan is Koper in verzuim en verbeurt Koper zonder dat een nadere aanmaning of ingebrekestelling nodig is en ongeacht of de overtreding Koper kan worden toegerekend, ten behoeve van Verkoper een onmiddellijk opeisbare boete gelijk aan 10% van de verkoopprijs, met een minimum van € 1.500, zonder dat sprake hoeft te zijn van enige vorm van schade en onverminderd de overige (wettelijke) en contractuele rechten van Verkoper, waaronder zijn recht om naast de boete nakoming en/of volledige schadevergoeding te vorderen. De wettelijke handelsrente over het boetebedrag gaat lopen zodra de boete opeisbaar is.

 

Artikel 7: Betaling

7.1  Tenzij Partijen anders overeenkomen, stuurt Verkoper ter aanvaarding van een order of aanvraag door Koper aan Koper een proforma factuur voor de overeengekomen verkoopprijs. De betalingstermijn van deze proforma factuur bedraagt 1 dag, tenzij anders overeengekomen. Dit is een fatale termijn.

7.2  Bij niet-tijdige betaling van de proforma factuur heeft Verkoper het recht de Overeenkomst geheel of gedeeltelijk te ontbinden zonder dat hierdoor enige aansprakelijkheid ontstaat. Nadat Koper de proforma factuur tijdig heeft betaald aan Verkoper, stuurt Verkoper een definitieve factuur.

7.3  Het is Koper niet toegestaan een beroep te doen opschorting van zijn verplichtingen dan wel om vorderingen te verrekenen met zijn verplichting tot betaling van een (proforma) factuur aan Verkoper.

7.4  Reclames voor facturen moeten onder opgaaf van redenen schriftelijk binnen 1 dag na factuurdatum bij Verkoper worden ingediend bij gebreke waarvan de rechten van de Koper daarover vervallen. Reclamaties schorten de betalingsverplichting van Koper niet op.

7.5  Indien betaling niet, niet tijdig dan wel niet volledig is ontvangen, is Koper zonder ingebrekestelling in verzuim en worden alle betalingsverplichtingen van Koper onmiddellijk opeisbaar, onverminderd de overige aan Verkoper toekomende rechten, zoals opschortings- en retentierechten. Tevens vervallen in dit geval eventuele kortingen of kortingen die de Koper mogelijk heeft bedongen zonder dat dit van rechtswege is aangekondigd. De bankrekening van de Verkoper levert exclusief bewijs. Onverminderd haar wettelijke rechten is Verkoper gerechtigd om vanaf de factuurdatum maandelijks 2% rente, of de wettelijke handelsrente als deze hoger is, over het totale factuurbedrag te vorderen. Daarnaast is Koper in dat geval alle door Verkoper werkelijk gemaakte gerechtelijk gemaakte kosten verschuldigd en ook alle buitengerechtelijke kosten die worden vastgesteld op minimaal 15% van de hoofdsom.

7.6  Indien Koper voor eigen rekening en risico verkochte goederen buiten de Europese Unie wenst te exporteren, dient Koper voor de levering voldoende borgstelling (“bankgarantie”) te stellen, die wordt terugbetaald nadat de goederen correct elektronisch zijn geëxporteerd en afgemeld. Tenzij schriftelijk anders is overeengekomen, is zekerheidstelling gelijk aan de Nederlandse BTW per verkocht goed.

7.7  Alle betalingsverplichtingen van Koper zijn ook onmiddellijk opeisbaar als Koper in staat van faillissement wordt verklaard, surseance van betaling aanvraagt of wordt verleend, een aanvraag tot ondercuratelestelling van de Koper aanhangig is gemaakt, beslag op (een deel van) de goederen van Koper wordt gelegd, of de Koper op een of andere manier het beheer en/of de beschikking op zijn vermogen geheel of gedeeltelijk verliest en voorts wanneer Koper, indien deze een vennootschap onder firma of besloten of naamloze vennootschap is – in liquidatie verkeert of wordt ontbonden.

7.8  De door Koper gedane betalingen strekken steeds eerst in mindering op alle verschuldigde rente en kosten en vervolgens op de facturen die het langst opeisbaar zijn.

 

Artikel 8: Levering

8.1  De goederen worden geleverd binnen de overeengekomen termijn, die aanvangt zodra de proforma factuur volledig is betaald. Indien geen levertermijn is overeengekomen, informeert Verkoper Koper wanneer het goed geleverd zal worden.

8.2  Leveringskosten (inclusief transport, verzending, douane en andere overheidslasten) zijn voor Koper.

8.3  Alle leveringen geschieden Ex Works (Incoterm 2020) op de werf van Verkoper in Holten, tenzij anders overeengekomen.

8.4  Leveringstermijnen en / of -tijden zijn geen fatale termijnen. Te late levering is geen grond voor opschorting, ontbinding, schadevergoeding of andere contractuele sancties.

8.5  Indien levering inclusief transport en / of verzending geschiedt, geschiedt dat transport en / of verzending voor rekening en risico van Koper. Dit betekent dat alle kosten die verband houden met dat transport voor rekening van Koper komen en dat Koper het risico draagt voor verlies, beschadiging en niet tijdige levering van het gekochte goed en het risico dat autoriteiten in verband met dat transport onvoorziene kosten in rekening brengen, zoals als kosten voor controle van de levering door de douane. Hierbij sluiten wij uitdrukkelijk onze aansprakelijkheid uit voor alle schade die ontstaat tijdens het (in opdracht) laden en vervoeren door ons van door te vervoeren goederen, in die gevallen waarbij de schade betrekking heeft op het ondeugdelijk vastsjorren van de lading en / of elke overschrijding van de maximale asbelasting en massa van het voor dat transport gebruikte materieel en / of overschrijding van de voor het transport en / of verzending toegestane afmetingen.

8.6  Indien wij overeenkomen om de verantwoordelijkheid te nemen voor het transport en / of verzending van verkochte goederen, zullen de tijd en wijze van levering en leveringsroute naar eigen goeddunken zijn. Wij sluiten alleen een transportverzekering af indien dit uitdrukkelijk en schriftelijk met Koper is overeengekomen. Alle hieraan verbonden kosten zijn voor rekening van Koper.

8.7  Minimaal 2 werkdagen voordat het goed afgehaald moet worden, dient Koper schriftelijk te melden of het goed dat afgehaald moet worden transportverzekering vereist.

8.8  Indien Koper de goederen niet binnen de overeengekomen termijn afhaalt of ons niet in de gelegenheid stelt de goederen te leveren, is Koper direct in verzuim en worden de goederen opgeslagen voor rekening en risico van Koper. Indien Koper weigert de goederen binnen de door ons gestelde termijn af te halen, zijn wij gerechtigd onze verplichtingen voortvloeiend uit de Overeenkomst op te schorten dan wel de Overeenkomst geheel of gedeeltelijk te ontbinden en de goederen op een door ons aan te geven wijze te verkopen zonder tot enige schadevergoeding gehouden te zijn. Wij hebben het recht om onze vordering te verrekenen met de opbrengst van de verkoop.

8.9  Bij verkoop van een voertuig is de Koper verplicht het goed vanaf het moment van aflevering te verzekeren.

8.10  Alle gekochte goederen moeten in hun geheel worden afgenomen. Een aanbetaling mag niet worden gebruikt om een deel van een bestelling te betalen. Deelleveringen zijn alleen mogelijk op basis van een schriftelijk bevestigde wijziging van de bestelling.

8.11  Goederen worden in principe verkocht zonder registratie en documentatie. De koper is zelf verantwoordelijk om te beoordelen of de door ons aanwezige of

te leveren kenteken-, machine-, voertuig- en / of exportdocumentatie voldoende is voor import of voor registratie in het land van bestemming. Wij zijn op geen enkele manier verantwoordelijk of aansprakelijk voor dergelijke documentatie.

8.12  Indien wij niet in het bezit zijn van door Koper verlangde kenteken-, machine-, voertuig- en / of exportdocumentatie, en wij zijn er zeker van dat deze documentatie door ons zal worden verkregen, zullen wij een aangegeven aankomstdatum specificeren. Indien Koper goederen bij ons heeft gekocht en deze goederen in gebruik wil nemen voordat alle documentatie beschikbaar is, geschiedt dit geheel voor risico van Koper. Eventueel hierdoor geleden schade kan niet op Verkoper worden verhaald. (Nadere) levering van de betreffende documentatie is niet meer dan een inspanningsverplichting van Verkoper.

 

Artikel 9: Conformiteit, klachten en verval van recht

9.1  De goederen inclusief reserveonderdelen worden verkocht zonder enige vorm van garantie en in de staat zoals getoond op de website. Koper heeft de mogelijkheid om de goederen op de werf van Verkoper te bekijken voor tot aankoop daarvan over te gaan.

9.2  Aanspraken met betrekking tot non-conformiteit die door de Koper worden geclaimd, kunnen niet worden overgedragen aan derden. Alle klachten dienen te worden ingediend via administration@lumach.nl.

9.3  Alle rechten en aanspraken van Koper ter zake van tekortkomingen in de verkochte goederen vervallen indien niet binnen 5 dagen nadat de tekortkoming aan de Koper bekend is geworden of de Koper daarmee redelijkerwijs bekend had kunnen zijn een klacht is ingediend bij Verkoper. Alle klachten dienen te worden ingediend via administration@lumach.nl en dienen de klacht duidelijk te specificeren.

9.4  Alle rechten en aanspraken van Koper ter zake van tekortkomingen in de verkochte goederen vervallen eveneens indien niet binnen zes maanden nadat die tekortkomingen aan Koper bekend werden, en in ieder geval binnen één jaar na levering van de verkochte goederen, een gerechtelijke procedure is gestart.

 

Artikel 10: Productgeschiedenis

10.1  Bij het aanbevelen van goederen baseren we onze verklaringen vaak op informatie van derden en hun uiterlijk. In principe controleren wij informatie van derden niet op juistheid en voeren wij geen (technische) inspecties uit. We nemen bijvoorbeeld geen contact op met dealers om de servicegeschiedenis van een machine in twijfel te trekken, noch demonteren we componenten om de algehele (technische) staat te onderzoeken. Aan fouten of kennelijke vergissingen in de door ons verstrekte informatie kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

10.2  Koper heeft het recht om op eigen initiatief de producthistorie, zoals hierboven bedoeld, te traceren. Desgewenst verlenen wij onze medewerking. De kosten voor dergelijke diensten zijn voor de Koper.

 

Artikel 11: Eigendomsvoorbehoud

11.1  Levering van goederen onder deze Overeenkomst of daarmee samenhangende overeenkomst en andere overeenkomsten tussen Partijen vindt altijd plaats onder eigendomsvoorbehoud. De eigendom van de verkochte goederen gaat over op de Koper op het moment dat hij al onze openstaande facturen heeft betaald en al onze andere vorderingen heeft voldaan (of, indien deze bepaling nietig zou worden verklaard, nadat de Koper de facturen heeft betaald die overeenkomen met de levering van die goederen).

11.2  Koper is verplicht de onder eigendomsvoorbehoud geleverde goederen met de nodige zorgvuldigheid en als herkenbaar eigendom van Verkoper te behandelen, verzekerd te houden en deze niet te verpanden, te verwerken, over te dragen of af te geven aan derden. Koper zal Verkoper haar eerste verzoek inzage verlenen in de verzekeringspolis en de bijbehorende premiebetalingsbewijzen.

11.3  Zolang op de geleverde goederen een eigendomsvoorbehoud rust, is Koper niet bevoegd deze goederen op een wijze te verpanden of in de feitelijke macht van een financier te brengen. Koper is verplicht Verkoper direct schriftelijk te informeren als derden pretenderen eigendoms- of overige rechten te hebben op de goederen waarop een eigendomsvoorbehoud rust.

11.4  Indien Koper tekortschiet in de nakoming van zijn verplichtingen jegens Verkoper, heeft Verkoper het recht de goederen waarvan het eigendom is voorbehouden, direct terug te nemen. Voor zover noodzakelijk zal Koper aan Verkoper op haar eerste verzoek onmiddellijk toegang verlenen tot gebouwen en/of terreinen, waarvan Koper eigenaar of beheerder is, zodat Verkoper haar eigendom(men) kan terugnemen. Een en ander onverminderd het recht van Verkoper op vergoeding van schade, gederfde winst en rente en het recht de Overeenkomst, zonder dat daartoe een ingebrekestelling is vereist, te ontbinden.

 

Artikel 12: Annulering en ontbinding

12.1 Tot aan het moment van levering heeft Verkoper het recht om de Overeenkomst te annuleren, zonder dat Koper in dat geval enig recht op schadevergoeding van Verkoper heeft. Indien Koper al (deels) betaald heeft, zullen wij het door Koper betaalde bedrag voor de desbetreffende zaak (dan wel zaken) terugbetalen binnen een redelijke termijn.

12.2 Verkoper mag zonder nadere ingebrekestelling of rechterlijke tussenkomst de Overeenkomst geheel of gedeeltelijk ontbinden, onverminderd de wettelijke beëindigingsmogelijkheden en overige aan Verkoper toekomende rechten en zonder tegenover Koper verplicht te zijn tot vergoeding van schade, indien:

a. Koper tekortschiet in een uit de Overeenkomst voortvloeiende verplichting;
b. Koper in staat van faillissement wordt verklaard, zijn faillissement aanvraagt of dit wordt aangevraagd;

c. Koper (voorlopige) surseance van betaling aanvraagt, deze wordt verleend of Koper overgaat tot liquidatie;
d. op het vermogen van Koper of een gedeelte daarvan beslag wordt gelegd;
e. de zeggenschap van Koper bij een ander komt te rusten dan tijdens het sluiten van de Overeenkomst;
f. Koper rechtspersoonlijkheid verliest of zijn onderneming geheel of gedeeltelijk stillegt, ontbindt of liquideert;
g. Koper feitelijk zijn onderneming staakt c.q. zijn ondernemingsactiviteiten feitelijk beëindigt en/of heeft beëindigd;
Koper zal bij een beëindiging van de Overeenkomst wegens het genoemde in artikel 12.1 sub a tot en met sub g alle reeds door Verkoper gemaakte kosten vergoeden, waaronder in ieder geval wordt verstaan bezorg-, opslag-, verzekering- en garagekosten.

 

Artikel 13: Opschorting en retentierecht

13.1  Wij hebben het recht de uitvoering (inclusief toekomstige deelleveringen) op te schorten, indien Koper een of meer van zijn verplichtingen uit deze Overeenkomst niet, niet tijdig of niet juist nakomt, of indien onder onze aandacht gebrachte omstandigheden ons goede grond geven te vrezen dat Koper niet, niet tijdig of niet juist zal voldoen aan zijn verplichtingen, behalve voor zover het ons op grond van dwingend recht verboden is.

13.2  Wij kunnen het retentierecht uitoefenen op alle goederen van Koper waarop uitvoering van de Overeenkomst betrekking heeft en die wij in het kader van de Overeenkomst feitelijk in ons bezit hebben, indien Koper niet geheel of gedeeltelijk voldoet aan de verplichtingen uit deze Overeenkomst of andere overeenkomsten tussen partijen.

13.3  Wij hebben het recht van Koper alle schade (inclusief renteverlies) die wij hebben geleden en de kosten die wij hebben moeten maken ter zake van zorg voor de goederen die wij feitelijk in ons bezit hebben (inclusief garage- en opslagkosten) te vorderen van Koper.

 

Artikel 14: Verkoop met inruil

14.1  Indien bij verkoop van een goed in ruil voor een goed van Koper, voorafgaand aan de levering, Koper het in te ruilen goed blijft gebruiken, is Koper verplicht om goed voor het goed te zorgen.

14.2  Het in te ruilen goed wordt pas onze eigendom op het moment dat wij deze in ontvangst nemen (feitelijk bezit van het goed). Onze Inkoopvoorwaarden zijn van toepassing op de aankoop van dit goed, met uitsluiting van alle andere voorwaarden.

14.3  Het in te ruilen goed moet vrij zijn van financierings- en andere verplichtingen van derden.

14.4  Indien naar ons oordeel op het moment dat wij het goed feitelijk in bezit nemen het goed niet meer in dezelfde staat verkeert als op het moment van totstandkoming van de overeenkomst, zijn wij bevoegd de inruil te weigeren en betaling van de overeengekomen koopprijs voor het in te goed of herbeoordeling van het in te ruilen goed te verlangen en de op dat moment geldende waarde toe te passen.

14.5  Indien het in te ruilen goed naar ons oordeel tekortkomingen vertoont die pas bij daadwerkelijke oplevering konden worden geconstateerd, maar waarvan naar objectieve maatstaven is gebleken dat deze reeds aanwezig waren op het moment dat de Overeenkomst tot stand kwam, dient Koper ons te vergoeden alle eventuele verliezen die wij als gevolg daarvan hebben geleden. Onder verlies wordt tevens een vermindering van de geschatte waarde begrepen.

 

Artikel 15: Overmacht

15.1  Indien sprake is van Overmacht, hebben wij het recht de Overeenkomst schriftelijk geheel of gedeeltelijk te ontbinden, zonder dat Koper recht op schadevergoeding toekomt.

15.2  Van onze kant wordt onder Overmacht verstaan iedere omstandigheid die buiten onze macht ligt, waardoor een normale uitvoering van de overeenkomst wordt verhinderd. Tot overmacht leidende omstandigheden behoren in alle gevallen: indien de productie of levering van een bepaald goed wordt stopgezet; indien wij goed aan Koper hebben verkocht die nog moet worden ingeruild en als gevolg van niet aan ons toe te rekenen omstandigheden dit goed niet aan Koper kan worden geleverd; verlies, beschadiging en / of vertraging tijdens en als gevolg van transport, extreem ziekteverzuim van personeel, handelingen / maatregelen van de douane waaronder (tijdelijke) sluiting van bepaalde geografische gebieden, brand, diefstal of andere ernstige storingen bij ons bedrijf of bij onze leverancier(s), staking en/of ziekte van werknemers van Verkoper, stagnatie in het verkeer, natuurgeweld, oorlog of mobilisatie, leveringstekorten, personeelstekorten, wateroverlast, stroomstoring, internetstoring, beveiligingsincidenten, al dan niet opzettelijke corrumpering of verlies van data, in- en/of exportbelemmeringen, alsmede (belemmerende) maatregelen van enige overheid, andere ongevallen in het bedrijf van Verkoper alsmede verdere omstandigheden die de mogelijkheid tot nakoming negatief beïnvloeden, een en ander voor zover als gevolg daarvan de (verdere) uitvoering van de Overeenkomst redelijkerwijze niet van haar kan worden verlangd.

15.3  Indien de fabrikant, importeur of leverancier modificaties of (constructie) veranderingen aan een goed aanbrengt, behouden wij ons het recht voor om het gewijzigde goed te leveren, mits het gewijzigde goed tenminste de normale gebruikskenmerken van het originele goed bezit en in geval van bijzondere gebruikerskenmerken, indien en voor zover tussen ons en Koper naar behoren overeengekomen.

 

Artikel 16: Aansprakelijkheid

16.1  Verkoper is alleen aansprakelijk voor schade aan het geleverde goed zelf (zaaksschade).Verkoper is niet aansprakelijk voor gevolgschade, waaronder in elk geval wordt begrepen bedrijfsschade, omzetderving, gederfde winst, (vervangings) huur of kosten of derde partijkosten, boetes en kosten of schade aan andere zaken.

16.2  Indien Verkoper aansprakelijk is jegens Koper, dan is haar aansprakelijkheid beperkt tot het bedrag van de verkoopprijs van het schadeveroorzakende object, met een maximum van € 5.000.

16.3  De Koper vrijwaart Verkoper, ter zake alle aanspraken van derden tot vergoeding van schade en andere kosten die veroorzaakt zijn door enige tekortkoming van Koper in zijn relatie met Verkoper op grond van de Overeenkomst en/of de Verkoopvoorwaarden.

16.4  Op straffe van verlies van enige aanspraak jegens Verkoper is Koper verplicht om terstond na de ontdekking van het (wils)gebrek in overleg met Verkoper maatregelen te nemen ter beperking van de schade.

16.5  De uitsluitingen en beperkingen van aansprakelijkheid als genoemd in dit artikel gelden niet in geval de schade is veroorzaakt door opzet en/of bewuste roekeloosheid aan de zijde van Verkoper of een tot de leidinggevende behorende ondergeschikte van Verkoper.

 

Artikel 17: Voorrang

17.1 De Overeenkomst prevaleert in geval van strijdigheid met deze Verkoopvoorwaarden.

 

Artikel 18: Gegevensverwerking

18.1 Wij verwerken gegevens die de Koper ons verstrekt, inclusief persoonsgegevens, voor commerciële doeleinden. Koper bevestigt en verleent ons hierbij het recht om deze gegevens te verwerken, hetzij door onszelf, hetzij door onze subverwerkers. Partijen komen voorts overeen dat deze verwerking noodzakelijk is in termen van de juridische relatie. Voor zover wettelijk vereist op grond van de AVG of uitvoeringswetgeving, zal Koper onderhandelingen met Verkoper starten om een aparte neutrale verwerkingsovereenkomst voor persoonsgegevens te sluiten.

18.2  Onze goederen zijn mogelijk uitgerust met software die gegevens verwerkt.

18.3  Koper vrijwaart Verkoper tegen alle boetes, lasten en claims van derden.

 

Artikel 19: Sancties

19.1  De Koper en garandeert dat hij goederen die hij van de Verkoper heeft gekocht niet zal doorverkopen aan partijen die voorkomen op de huidige sanctielijsten van de Europese Unie of de OFAC Specially Designated Nationals And Blocked Persons List (SDN).

19.2  Koper vrijwaart Verkoper ten aanzien van alle mogelijke boetes, claims en kosten die derden jegens Verkoper hebben ingesteld dan wel opgelegd die het gevolg zijn van een overtreding van artikel 19.1 door Koper.

 

Artikel 20: Toepasselijk recht, bevoegde rechtbank en forumkeuze

20.1  Op alle met ons aangegane overeenkomsten en alle overige rechtsverhoudingen tussen ons en Koper is Nederlands recht van toepassing.

20.2  Indien de Koper gevestigd is binnen de Europese Unie, Denemarken, Zwitserland, Zweden, Noorwegen of IJsland, zullen alle geschillen in verband met de

Overeenkomst bij uitsluiting worden voorgelegd aan de bevoegde rechter van de rechtbank Oost-Brabant, locatie ’s-Hertogenbosch.

20.3  Indien Koper niet in de in artikel 20.2 genoemde landen is gevestigd, zullen alle geschillen in verband met deze Overeenkomst bij uitsluiting worden beslecht

door middel van arbitrage door het Nederlands Arbitrage Instituut (NAI) conform het NAI Arbitragereglement zoals dat luidt 3 maanden voordat de Overeenkomst is gesloten, waarbij geldt dat:

(a)  het scheidsgerecht bestaat uit (i) één arbiter in een geschil met een financieel belang van maximaal € 250.000,- (zegge: tweehonderd vijftig duizend euro) of (ii) drie arbiters in een geschil met een financieel belang van meer dan € 250.000,- (zegge: tweehonderd vijftig duizend euro); en

(b)  het scheidsgerecht wordt benoemd uit de arbiters vermeld in de NAI arbiters lijst; en

(c)  de plaats van arbitrage is Amsterdam, Nederland; en

(d)  de arbitrageprocedure zal worden gehouden in de Engelse taal; en

(e)  het scheidsgerecht beslist overeenkomstig de regels des rechts.